Flip de Kam, hoogleraar Openbare Financiën bij de Universiteit Groningen, schreef met 'Wie betaalt de staat?' voor de Wiardi Beckman Stichting een eigentijds standaardwerk over progressieve belastingpolitiek.

Het boek biedt een bijdrage aan het debat over uitgangspunten en vormgeving van ons belastingstelsel. Kan de belastingdruk niet omlaag? Of moet deze juist omhoog om zorg, onderwijs en andere collectieve voorzieningen te kunnen financieren? De Kam schuwt lastige vragen niet, zoals over de hypotheekrente-aftrek, de fiscale bevoordeling van buitenlandse bedrijven, de belasting van vermogens en de progressiviteit van ons belastingstelsel, zonder uit het oog te verliezen dat de marges van fiscaal beleid klein zijn. Links mag geen overspannen verwachtingen koesteren over de maakbaarheid van de samenleving met behulp van fiscale instrumenten.

Bestellen
Als u 'Wie betaalt de staat?' wilt bestellen, dan kunt u contact met ons opnemen via [070] 26 29 720 of info@wbs.nl. Als wij het boek op voorraad hebben, dan zijn de totale kosten € 26,35 (inclusief verzendkosten).

Steun de Wiardi Beckman Stichting

Veel van onze onderzoeksprojecten en publieke bijeenkomsten zijn mogelijk gemaakt door giften van donateurs. Ook S&D zouden wij niet kunnen maken zonder donaties.

Het tijdschrift S&D verschijnt zes keer per jaar en wordt uitgegeven door Van Gennep. Een los nummer kost € 17,50, en jaarabonnementen (vol tarief) € 84,50 (te bestellen via: info@vangennep-boeken.nl).

Sinds 1939

S&D bestaat sinds 1939 en is het tijdschrift van de Wiardi Beckman Stichting. Voluit luidt de titel Socialisme & Democratie. Oude nummers kunt u downloaden vanaf de website van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP). Voor een overzicht van auteurs per nummer, raadpleegt u het register van S&D (1939-2020)

Redactie

Redactieleden: Paul de Beer, Nik de Boer, Meike Bokhorst, Wimar Bolhuis, Klara Boonstra, Ruud Koole, Wiljan Linders [eindredactie], Marijke Linthorst, Kiza Magendane, Annemarieke Nierop [hoofdredactie], Bram van Welie

Redactieraadleden: Maurits Barendrecht, Marc Chavannes [voorzitter], Liesbeth Noordegraaf, Paul Tang

Redactieadres: Wiardi Beckman Stichting
Emmapark 12, 2595 ET Den Haag
Telefoon [070] 262 97 20
send@wbs.nl

Uitgever: Uitgeverij Van Gennep
Nieuwpoortkade 2a
1055 RX Amsterdam
info@vangennep-boeken.nl