contenttype
Vandaag presenteren de wetenschappelijke bureaus van de PvdA en GroenLinks de basis voor een nieuw links verhaal voor Nederland: ‘Samen onze toekomst in handen nemen’. Dit is het startschot van de inhoudelijke dialoog binnen en buiten de partijen, en een ideologisch fundament om samen op verder te bouwen.

Er loopt een kloof door Nederland. Tussen de huizenbezitters en mensen met schulden. Tussen gezonde en ongezonde mensen. Mensen met en zonder opleiding. Krijgen we die kloof nog dicht? VPRO Tegenlicht gaat de hele maand januari op zoek naar mensen van beide kanten van de kloof die de verschillen verkleinen. De kloofdichters.

Neem een online abonnement op S&D: hét tijdschrift van de Wiardi Beckman Stichting! Voor € 2 per maand heeft u toegang tot de meest recente publicaties en ontvangt u zes keer per jaar de nieuwste artikelen als eerste in uw mailbox. Een online-abonnement is per direct opzegbaar. 

---> Aanmelden voor S&D online
Voor meer informatie kunt u mailen naar send@wbs.nl.

De WBS kan niet zonder donateurs. Veel van onze onderzoeksprojecten en publieke bijeenkomsten zijn mogelijk gemaakt door giften. Ook S&D zouden wij niet kunnen maken zonder deze steun. Wij hopen dat u ook dit jaar de WBS wilt steunen.
steun de wbs
Artikelen van Sjoerd Beugelsdijk, Janneke Holman, Marcel Hanegraaff, Menno Hurenkamp & Jan Willem Duyvendak, Tim 'S Jongers, Meike Bokhorst, Rabin Baldewsingh, Ben Dankbaar, Camiel Hamans & Jan Marinus Wiersma, Wimar Bolhuis, Hermen Hoek & Marc van Osch, Annemarieke Nierop, Max Schippefelt, Dagmar Slagmolen.
S&D
In de 29ste Den Uyl-lezing pleit Cody Hochstenbach voor een herwaardering van sociale woningen. Op woensdag 14 december spreekt hij de lezing uit in De Balie in Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
Op kerstavond is onze directeur Tim 'S Jongers te gast bij Het Marathoninterview van de VPRO. Hiermee treedt hij in de voetsporen van veel bekende gasten als Hugo Claus, Hella Haasse, Hans van Mierlo en Jeltje van Nieuwenhoven. Drie uur lang, op 24 december om 19:00 uur!
In dit nummer drie artikelen over de noodzakelijke omslag in de zware industrie, die geschreven zijn voor een project samen met het wetenschappelijk bureau van GroenLinks. En de eerste aflevering van een serie over 175 jaar grondwet. Paul Tang doet suggesties om de sociale media minder rond ophef te laten draaien.
S&D
Wat heeft de WBS afgelopen jaren gepubliceerd over onderwijs, over wonen, werk of over duurzaamheid? U kunt eenvoudig en snel al onze artikelen en publicaties over een thema terugvinden in een van de veertien WBS-themadossiers.
boekenkast 2
In dit dossier vindt u artikelen, interviews en podcasts over de toekomst van werk in de zware industrie. Het is het resultaat van de zoektocht die het wetenschappelijk bureau van GroenLinks en de WBS gezamenlijk ondernamen.
Overig
Wat verwachten we van de politie? Wat zijn de waarden waar de politie voor moet staan? In dit actieonderzoek staan deze vragen centraal.
S&D bestaat sinds 1939 en verschijnt zes keer per jaar. Oude nummer kunt u doorzoeken via het register of op thema. De redactie van S&D verwelkomt kopij. Artikelen kunnen worden gemaild naar send@wbs.nl.
omslagen

Op vrijdag 11 november organiseerde de Wiardi Beckman Stichting samen met Wetenschappelijk Bureau GroenLinks samen met en de Eerste Kamerfracties van PvdA en GroenLinks de conferentie 'Groeien dankzij grenzen' in de plenaire zaal van de Eerste Kamer.

Het tijdschrift S&D bestaat sinds 1939. Het blad is een vervolg op de Socialistische Gids (1916-1938). Alle oude nummers van S&D zijn online terug te vinden.
S&D
Persoonlijke aandacht maakt dat mensen zich kunnen ontwikkelen. Dat niet iedereen die aandacht krijgt, zorgt voor veel ongelijkheid, zegt onze directeur Tim ’S Jongers in de Brainwash Special van Omroep Human. Kijk hier de uitzending terug.