Oude boeken helpen vaak de toekomst te lezen. Dat geldt zeker voor het legendarische Plan van de Arbeid, dat gepresenteerd werd in 1935. Het legde een achterhaald economisch systeem bloot dat hard aan vervanging toe was.

In onze eigen tijd knarst en kraakt dat economische systeem opnieuw – niet alleen waar het de verdeling van de welvaart betreft, maar bijvoorbeeld ook waar het om ons klimaat en het milieu gaat: het is de hoogste tijd voor een alternatief Plan van de Arbeid. Schrijver en journalist Michiel Zonneveld maakt duidelijk wat dit plan zou kunnen betekenen en op welke vragen het een antwoord kan geven. Niet alleen voor progressieve politici en de vakbeweging, zoals in 1935, maar voor iedereen die vooruit wil denken. Hij laat zich bij het schrijven inspireren door gesprekken met economen, filosofen, ondernemers en anderen die vinden dat het noodzakelijk is om het kapitalisme aan nieuwe regels en richtlijnen te onderwerpen.

Het boek ‘Plan van de Arbeid’ van Michiel Zonneveld is vanaf nu te koop in de boekhandel.

1 mei ‘De Groene Live: Tijd voor een Nieuw Plan van de Arbeid’

Kom op maandagavond 1 mei naar ‘De Groene Live: Tijd voor een Nieuw Plan van de Arbeid’ in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam met Michiel Zonneveld, Faiza Oulahsen (Greenpeace), Tuur Elzinga (FNV), Donald Pols (Milieudefensie), Maarten Hajer (Bijzonder hoogleraar Urban Futures UU) en Thijs Roovers (AOb). Toegang is gratis, aanmelden kan hier.

Dit boek is tot stand gekomen met een startsubsidie van de Wiardi Beckman Stichting.

Dossiers

Voor een thematisch overzicht van al onze artikelen en publicaties, zie onze dossiers