Donderdag 24 en vrijdag 25 april 2014 vond in Amsterdam de Progressive Governance Conference 2014 plaats, georganiseerd door de Wiardi Beckman Stichting en de PvdA, samen met het Center for American Progress en Policy Network.

Ieder jaar komen progressieve politici, wetenschappers en beleidsmakers bij elkaar om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Dit jaar werd deze jaarlijkse Progressive Governance Conference gehouden in Amsterdam.

Tijdens een publiek evenement op 24 april en een besloten evenement op 25 april gingen politici, beleidsmakers en wetenschappers met elkaar in debat over vragen als: Wat zijn de nieuwe ideeën voor Europese samenwerking? Is een sociaal Europa een oude slogan of een hoopgevende belofte voor de toekomst? Hoe kunnen we de democratie versterken en de progressieve beweging uitbouwen?

Onder meer Jens Stoltenberg (toekomstig secretaris-generaal van de NAVO en voormalig premier van Noorwegen), Martin O'Malley (gouverneur van de staat Maryland in de VS), Lodewijk Asscher en Diederik Samsom waren te gast en gingen met de aanwezigen in debat.

U kunt hier het officïele handboek van de conferentie met bijdragen van Monika Sie, René Cuperus, Will Hutton, Paul de Beer en Thomas Piketty downloaden: “Making Progressive Politics Work; A Handbook of Ideas”

Dossiers

Voor een thematisch overzicht van al onze artikelen en publicaties, zie onze dossiers

Steun de Wiardi Beckman Stichting

Veel van onze onderzoeksprojecten en publieke bijeenkomsten zijn mogelijk gemaakt door giften van donateurs. Ook S&D zouden wij niet kunnen maken zonder donaties.

Het tijdschrift S&D verschijnt zes keer per jaar en wordt uitgegeven door Van Gennep. Een los nummer kost € 17,50, en jaarabonnementen (vol tarief) € 84,50 (te bestellen via: info@vangennep-boeken.nl).

Sinds 1939

S&D bestaat sinds 1939 en is het tijdschrift van de Wiardi Beckman Stichting. Voluit luidt de titel Socialisme & Democratie. Oude nummers kunt u downloaden vanaf de website van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP). Voor een overzicht van auteurs per nummer, raadpleegt u het register van S&D (1939-2020)

Redactie

Redactieleden: Paul de Beer, Nik de Boer, Meike Bokhorst, Wimar Bolhuis, Klara Boonstra, Ruud Koole, Wiljan Linders [eindredactie], Marijke Linthorst, Kiza Magendane, Annemarieke Nierop [hoofdredactie], Bram van Welie

Redactieraadleden: Maurits Barendrecht, Marc Chavannes [voorzitter], Liesbeth Noordegraaf, Paul Tang

Redactieadres: Wiardi Beckman Stichting
Emmapark 12, 2595 ET Den Haag
Telefoon [070] 262 97 20
send@wbs.nl

Uitgever: Uitgeverij Van Gennep
Nieuwpoortkade 2a
1055 RX Amsterdam
info@vangennep-boeken.nl