Volkshuisvesting voor een gezonde en eerlijke samenleving

In de 29ste Den Uyl-lezing pleit Cody Hochstenbach voor een herwaardering van sociale woningen. Op woensdag 14 december spreekt hij de lezing uit in De Balie in Amsterdam.

De lezing is uitverkocht. Je kunt vanaf 20:00 uur hier live meekijken op Youtube, of achteraf terugkijken. Lees hier alvast een voorproefje op de lezing in de Volkskrant. 

Stadsgeograaf, woningmarktonderzoeker, en wooncrisisexpert Cody Hochstenbach laat zien dat politieke keuzes de reden zijn van de huidige wooncrisis. Met persoonlijke verhalen toont hij aan dat abstracte politieke keuzes diep doordringen bij mensen thuis. Politieke keuzes die een bron van schaamte, angst en stress zijn met de bijbehorende kosten voor mens en maatschappij tot gevolg. Maar er is een oplossing: een herwaardering van de volkshuisvesting - sociaaldemocratische stijl.

Na de lezing van Cody Hochstenbach gaat oud-voorzitter van de PvdA en bestuurslid van de Den Uyl-lezing, Felix Rottenberg, in gesprek met Floor Milikowski en Adri Duivesteijn. Floor Milikowski is journalist, schrijver en sociaal geograaf. Ze schreef 'Van wie is de stad '(2018), 'Een klein land met verre uithoeken' (2020) en 'Wij zijn de stad' (2021). Adri Duivesteijn is oud-Kamerlid voor de PvdA en oud-wethouder in Den Haag en Almere. Hij is al 45 jaar op vele manieren betrokken bij het volkshuisvestingsdebat.

Cody Hochstenbach

Cody Hochstenbach

Dossiers

Voor een thematisch overzicht van al onze artikelen en publicaties, zie onze dossiers