Per direct zoekt de Wiardi Beckmanstichting een stagiair (m/v) die wil meewerken aan de biografie van Wim Kok.

Wim Kok (hij overleed 20 oktober 2018) heeft verschillende belangrijke functies bekleed. Hij was voorzitter van de grootste Nederlandse vakbond, Minister van Financiën en Minister-President. Voor de Partij van de Arbeid was hij lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter en politiek leider.

Al enige tijd werkt zijn biograaf Marnix Krop aan een biografie over deze bijzondere man. De WBS ondersteunt hem daarbij door stagiairs ter beschikking te stellen. Zij doen onderzoek naar de verschillende gebeurtenissen die bepalend zijn geweest voor de loopbaan van Wim Kok. Ook dragen zij bij aan gesprekken met levende ‘getuigen’. Hun bevindingen worden vervolgens verwerkt door de biograaf.

Heb je interesse in dit project? We zoeken een student geschiedenis die is geïnteresseerd in politiek, of andersom, een student politieke wetenschappen die is geïnteresseerd in geschiedenis.

Je wordt aangenomen voor een periode van minimaal drie maanden. De stagevergoeding is € 225 voor drie dagen per week. Alle onkosten zoals reiskosten worden vergoed.

Graag horen we van je via info@wbs.nl!