Een schoonmaker via Helping, een taxi via Uber en nooit meer koken dankzij Deliveroo. In heel Europa popt de platformeconomie op. Uber-handig, maar lang niet altijd fijn voor werknemers. Zij hebben nauwelijks rechten.

Europarlementariër Agnes Jongerius verzorgt een debatavond met interessante internationale gasten. Hoe is het als je baas een algoritme is? Hoe pakken we de keerzijdes aan? En wat zijn de kansen van platformwerk?

Gasten:
Dennis True – Deze oprichter van het Deense schoonmaakplatform Hilfr komt uitleggen hoe een platform te werk gaat en welke verantwoordelijkheid zij willen nemen voor de werknemers van Hilfr.

Thorkild Holmboe-Hay – Sloot de eerste cao met een platform ooit af, namens de Deense vakbond 3F met Hilfr. Iedereen komt in dienst na de eerste 100 uur werk, maar hoe zit het tot die tijd?

Michael Silberman - In Duitsland worden platformwerkers bijgestaan door… een platform. Michael Silberman van faircrowd.work legt uit hoe zij platforms raten.

Rider's Union - In Nederland en Engeland hebben maaltijdbezorgers zichzelf verenigd in de Rider’s Union om voor hun rechten op te komen. Zij vertellen over hun strijd!

Agnes Jongerius (PvdA Europarlementariër) zoekt die avond naar praktische oplossingen en gaat de strijd aan voor eerlijk platformwerk in Europa.

We sluiten af met een gig van Liedjes van Liza en een borrel!

Wanneer: Vrijdagavond 7 september
Waar: The Spring House, De Ruyterkade 128, Amsterdam
Tijd: vanaf 19:30 uur
Voertaal: Engels

> Aanmelden is verplicht, toegang is gratis 

Platformwerk - Wie heeft de Uber-oplossing

Dossiers

Voor een thematisch overzicht van al onze artikelen en publicaties, zie onze dossiers