24 augustus 2017

Analyse van effectiviteit werkgelegenheidsbeleid in sociaal-democratische politiek

Honderd jaar sociaal-democratisch werkgelegenheidsbeleid

30 juni 2017

'Over de grens. De vluchtelingencrisis als reality test' is twee keer gepresenteerd. Op 8 juni stond het boek centraal tijdens een expertbijeenkomst op Instituut Clingendael en op 16 juni werd het aan het grote publiek gepresenteerd in het Humanity House in Den Haag. Een verslag in tweets.

06 juni 2017

Op woensdag 7 juni verdedigde WBS-medewerker en hoofdredacteur van S&D Menno Hurenkamp zijn proefschrift 'Met opgeheven hoofd. Sociaal burgerschap aan het begin van de 21 eeuw'.

Het proefschrift verschijnt bij Van Gennep en is te verkrijgen via bol.com.

> Lees ook 'Niet de mensen moeten in de pas lopen, maar de macht', in de Volkskrant van 6 juni 2017.

03 mei 2017

Klara Boonstra vertelt in het laatste nummer van SamPol (de Vlaamse tegenhanger van S&D) over de perfecte storm die de PvdA heeft geraakt.

> 'De perfecte storm voor de PvdA', interview met Klara Boonstra, door Wim Vermeersch

18 april 2017

‘The day after the night before’, zeggen we dan tegen elkaar. Historisch verlies voor de PvdA en, ondanks de winst van GroenLinks en het surplace van de SP, eigenlijk ook voor de linkerkant van politiek Nederland. Wat staat ons nu te doen?

03 februari 2017

Mei tot en met november 2016 namen zo'n 130 interviewers uit PvdA-afdelingen gesprekken af in het land over wensen en noden bij het ouder worden. Veel van deze interviews zijn gepubliceerd (ze zijn te vinden op www.vanwaardelokaal.nl/interviews). Sommige kwamen iets later gereed. Zoals het interview met mevrouw Fokje de Jong-Snoek uit Heerenveen van 83.

22 december 2016

Ieder jaar reikt de Advisory Scientific Committee, onderdeel van de European Systemic Risk Board (ESRB, voorgezeten door ECB-voorzitter Mario Draghi) de ‘Ieke van den Burg Prize for Research on Systemic Risk’ uit aan . Academici onder 35 jaar worden uitgenodigd een paper te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan de missie van de ESRB.

Lees hieronder de volledige Call for papers. De deadline is 31 maart 2017.

29 november 2016

De WBS zoekt per januari 2017 een stagiair voor de politieke biografie van Wim Kok. De PvdA Eurodelegatie zoekt per 1 februari 2017 een stagiair ter ondersteuning van de Europarlementariers Paul Tang en Agnes Jongerius op de onderwerpen sociale en economische zaken. Zie de vacatures hieronder voor meer informatie

Stage WBS

15 november 2016

Mw. dr. S.L. de Lange (1981) is benoemd tot bijzonder hoogleraar op de dr. J.M. den Uyl-leerstoel aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De leerstoel is ingesteld vanwege de Wiardi Beckman Stichting. De Lange is de opvolger van prof. dr. Frank Vandenbroucke, die in oktober 2015 universiteitshoogleraar aan de UvA werd.

03 oktober 2016

Van brandhaard tot integratie

De Wiardi Beckman Stichting onderzoekt de schakels in de migratieketen; van brandhaard tot integratie en van vertrek naar bestemming. We interviewen betrokkenen en lokale deskundigen. We gaan op missie naar de landen die zorgen voor opvang in de regio én naar de gemeenten die hier in Nederland vluchtelingen opvangen. De bevindingen bespreken we met wetenschappers, politici en deskundigen uit het veld, en leggen we naast beschikbaar onderzoek.